FIRINDA HAVUÇLU MEZE TARİFİ

Meze dedin mi akan sular durur bende. Bir kaç çeşit meze, sıcacık çıtır ekmekle saatlerce sohbet edip keyif yapabilirim. En son ne zaman böyle bir sofra da oturdum hatırlamıyorum ama küçük de olsa kendi kendime keyif yaptığım bir iki çeşit meze yapıp yediğim küçük anlar hazırlıyorum bazen. Hem ruhumu hemde karnımı delicesine doyurduğumu hissediyorum. 

Bu tarif de tam bu zamanların mahsülü. Hem dolapta kalan son havuçlar için ‘’ Atma değerlendir ‘’ olsun. Hem de Obur keyif dolsun diyerek hazırlandı. İnstagram hesabımı takip ederseniz orada atme değerlendir serimin olduğunu ve bozulmaya yüz tutmuş yiyecekleri bambaşka bir hale getirdiğimi biliyorsunuzdur zaten. Hala takip etmediyseniz instagram hesabım ( @yemekobur )

Fotoğrafta havuç ve yoğurt görüp tarator canlanmasın aklınızda ve aman diyeyim klasik havuç ve yoğurt gözüyle bakılmasın. 

Havuç lezzetinden damak çatlatıyor. Demedi demeyin :)





FIRINDA HAVUÇ MALZEMELER


7-8 parça havuç

1 küçük diş sarımsak

Yarım çay kaşığı zerdeçal rendesi veya çay kaşığının ucuyla toz zerdeçal

Karabiber

Tuz

1 tatlı kaşığı Balsamic sirke

Kajun baharatı

Zeytinyağı

Süzme yoğurt


FIRINDA HAVUÇ NASIL YAPILIR ?


Havuçlar temizlenip yıkanır ve 7-8 parçaya bölünür. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konur. Zeytinyağı, tuz, karabiber, zerdeçal, sarımsak, kajun baharatı ve diğer malzemeler karıştırılır ve 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.

Alt tabanı için süzme yoğurt tuzla karıştırılır ve tabağa yerleştirilir. Üzerine fırınlanmış havuçlar eklenir ve son dokunuş tepsinin dibinde kalan zeytinyağı üzerine eklenir. Bu aşama mezeyi tamamlayıp zirveye çıkaracak olan nokta. Üzerine biraz da taze maydanozla o la la değmeyin keyfime :)


Unutmadan sebzeleri böyle fırınlayıp tüketmeyi bir ben sevmiyorumdur değil mi ? 


DİĞER MEZE VE BAŞLANGIÇ TARİFLERİ İÇİN




Yorumlar