İTALYAN MACARON / MAKARONU nasıl hazırlanır ?

Arkadaşlar herkese merhabaa :)
Aramızda kalsın blog düzenimi oturtmaya başladım galiba. Aman nazar değmesin :)
Bugün fotoğraflamasını önceden yaptığım bir tarif ile karşınızdayıım. Bu tarifin yazısı biraz uzun olacak sanırım. Sabrınız var mı okumak için ? :)
O zaman ben aklımdakileri klavyemden size aktarmak için hazırım!
Uzun zamandır tatlı yazmadığımı fark ettim ve bugün pastahane işi yazmaya karar verdim. Bugünkü tarifim " MACARON / MAKARON "
Macarondan biraz bahsetmem gerekirse. Bir Fransız kurabiyesidir. Meyveli, çikolatalı, fındıklı, bademli bir çok çeşidi bulunur. Bizim ülkemizde fazlasıyla bilinen makaron çeşidi acıbadem kurabiyesidir.
Öncelikle püf noktalarını anlatmakla başlamalıyım çünkü makaron tarifinde bulunan gramajlara uyulsa dahi bir kaç önemli nokta gözden kaçtığında yaptığımız ürün heba olup elimizde kalabiliyor malesef ..


Önemli noktaları sıralayacak olursak;
- İlk önce önemsiz gibi görülen aslında çok önemli bir yer teşkil eden o madde ile başlayayım.
* Macaron hamuru hazırlanırken devamlı aynı yöne çırpılmalı. ( Bu şekilde hamurda hava boşluklarının oluşmasını engellemiş oluruz. )
- Gelelim diğer ayrıntılara.
* Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı aynı zamanda iş yapılan ortamın ısısı kesinlikle değişmemeli. Ortamda esinti olmamalı. ( Çalışılan yerde oluşan sıcaklık değişimi merengin { hamurun } çatlamasına ve bazı durumlarda yumuşayıp pişmemesine neden olur. )
* Kullanılacak ekipmanlar kuru ve temiz olmalı. ( Nemli olan araçlarla yapılan hamurda kıvamın ayarlaması çok zorlaşır ve sonuç hep hüsrandır. )
* Su ve şeker karışımı 115 derece olduğunda yumurta akı çırpılmaya başlanmalı ve 118 dereceye geldiğinde kaşıkla kesilerek alınabilecek kıvama gelmiş hamura eklenmeli ve bu derecelerin ayarlanması için şeker derecesi kullanılmalı.
* Hazırlanacak krema renklendirilecek ise fildişi kuvertür kullanılmalı. ( Beyaz çikolata )

Macaron için önemli olan unsurlarıda sıraladığımıza göre zorlu yolculuğumuza başlayalım..

MALZEMELER;

Macaron hamuru için;
- 125 gram pudra şekeri
- 125 toz badem
- 120 gram toz şeker
- 80 gram yumurta akı
- 50 ml su

Krema malzemeleri;
- 100 gram bitter veya fildişi kuvertür
- 200 gram krema

YAPILIŞI;

Hamuru için:
Pudra şekeri ve toz bademi iyice karıştırın. ( Bu işlem için blenderda kullanabilirsiniz ve eğer renklendirme işlemi gerçekleştirecekseniz bu işlem bitiminde istediğiniz renk gıda boyası kullanabilirsiniz. ) Toz şeker ve suyu 118 dereceye gelene kadar ısıtın ve o sırada yumurta aklarını çırpın. Tarifte belirtilen dereceye gelen şerbeti kar gibi olan yumurta akına yavaş yavaş ( 8-9 defa da ekleyin ) Karıştırdığınız şerbet ve yumurta beyazının içerisine şeker ve toz badem karışını ilave ederek spatula ile zarar vermeden karıştırın. Sıkma torbasına alıp yağlı kağıt bulunan tepsiye istediğiniz boyutlarda 2 veya 3 cm aralıklarda sıkıp 120 derecede önceden ısıtılmış fırında 28-29 dakika kadar pişirin. Tam bu noktada önemli bir not: Pişen macaronları tepside soğumaya bırakın. Sıcak macaronların tepsiden çıkması çok zor olur.

Kreması için:
200 gram kremayı sos tenceresinde ısıtın. Tencereyi ocaktan alın ve kullanacağınız çikolatayı ekleyerek karıştırın. Kıvamının yerine gelmesi ve kremanın kendisini toparlaması için buz dolabında yaklaşık 30 - 35 dakika dinlendirin.

Son işlem:
Soğumuş olan macaronları yağlı kağıttan dikkatli bir şekilde çıkarın ve kremayı sıkma torbasına alıp macaronun sadece orta kısmına sıkın üzerine kapatılacak diğer parçasını hafif bir şekilde bastırarak birleşme aşamasını tamamlayın. Afiyet olsuun :)






BANA ULAŞMAK İÇİN;
Gmail: betuledepli@gmail.com
Twitter: BetulEdepliii
İnstagram: betuledepli

Yorumlar

  1. merhabaa bloğunuzu bende katıldığınız keşif etkinliğinde yorumunuzu görüp hemencik geldim ilk olarak benim gibi boğazına düşkün biri için bu güzel tarifler için çok teşekkürler emeğinize sağlık bende makaronları kendim yapmayı öğrenmek istiyordum ve bu tarif çok işime yaradı çok teşekkürler sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Estağfurullah çok teşekkür ederim güzel yorumunuz içiiin :)

    YanıtlaSil
  3. merhaba :) bende blog kesif etkinliginden geliyorum :) macaron yapmak gercekten zor. bir defa denedim ama ne yazik ki basarili olamadim. o yuzden simdilk disardan almayi tercih ediyorum :) arik uyenim bana da beklerim :) www.beauthingsforme.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten macaron yapımı bir o kadar zor ve zahmetli bir iş ilk denemelerimde benimde tutmuyordu sonrasında zamanla eli alışıyor insanın deme yanılma yöntemi ile öğreniyorsunuz yani hatta aramızda kalsın ama bazen ben bile tutturamıyorum illaki bir noktayı kaçırıyorum :)

      Sil
  4. Merhaba, Blog Keşif Etkinliğinden geliyorum, takibe aldım sizi.
    http://griipalyaco.blogspot.com.tr/ bloguma da beklerim..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, blogumda düzenlediğim blog keşif etkinliğine katıldığınız için teşekkür ediyorum. Blogunuzu takibe aldım. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba sizi blog keşif etkinliğinden buldum ve takibe aldım. :)
    Bana da beklerim http://bakimliginepig.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder