2. tarifim olan Coffee Chocolate :)

Yine yeni yeniden merhabaa :)

Biraz geç olduğunu farkındayım ama yazı yazmaya şuan vaktim olduğu için bu saatlerde yazıyorum yeni yazımı :) Bugün ki tarifim daha çok tatlı severler için geliyor özellikle de çikolata severler bu tatlıya bir bakın derim :) Yoğun çikolatalı ama tadı acı olmayan bir tatlı.
 Öncelikle çikolata hakkında çok  kısa bir bilgi vereyim :)
Çikolata kakao ağacında yetişen kakao meyvesinin mayalandırıldıktan sonra kavrulup öğütülmesi ile elde edilir. Genellikle ekvator bölgelerinde yetişir.
 Evet, geleyim tatlımın ismine huzurlarınızda COFFEE CHOCOLATE evet hazırsanız yapımına geçelim :)



Malzemeler;

- 250 gram krema
- 3 yumurta sarısı
- 50 gram toz şeker
- 10 gram nescafe
- 50 gram ceviz ( fındık, badem veya fıstık da kullanılabilir. )
- 25 gram kakao
- 20 gram tereyağı
- 100 bitter çikolata
- 1 paket çikolatalı kek ( İsteğe bağlı )

Yapılışı:

Öncelikle yumurta sarısı ve şeker yoğun bir kıvam elde edilene kadar çırpılır. Başka bir kabın içerisinde krema köpük kıvamına gelene kadar çırpılır. Tereyağı ve bitter çikolata ocak yardımı ile eritilir. Çırpılan yumurtalar kremaya eklenir. Yavaş bir biçimde çırpmaya başlanır. Çırpılmaya devam eden kremanın içerisene tereyağı ile eritilen çikolata yavaş yavaş ilave edilir. 1 veya 2 kez karıştırıldıktan sonra nescafe biraz sulandırılır ve çırpılan kremanın içine eklenir. Ardından kakao ve ceviz ilave edilir. Kullanılacak olan kek kalıbı sıvı yağ ile yağlanır ve streç film ile kaplanır. İçerisine yapılan kremanın yarısı ilave edilir. Orta kısmına 1 paket çikolatalı kek yerleştirildikten sonra geriye kalan krema da eklenir ve buz dolabında 1 veya 2 saat soğumaya bırakılır. Çıkarılacağı zaman ise kek kalıbı her hangi bir tabağa ters çevrilerek çıkarılır. Dilimlenerek servis edilir. İsteğe bağlı üzerine çikolata sosu dökerek servis edebilirsiniz :)













      Twitter: BetulEdepliii
      Gmail: betuledepli@gmail.com

Yorumlar