PANCAKE TARİFİ | BAL KABAĞI PÜRESİ TARİFİ | PUMPKİN SPICE BAHARAT KARIŞIMI | PUMPKİN SPICE PANCAKE TARİFİ

Pancake nasıl yapılır?

Bal kabağı püresi tarifi 

Pumpkin spice baharat karışımı tarifi ?


Bal gibi bal kabakları tezgahlarda yerini almaya basladı. Faydaları ise saymakla bitmeyen türden. Sürekli yapılanların aksine tatlısını değil de anı tatlı ihtiyaçlarında yapılabilecek veya pazar sabahlarını şenlendirecek bir pancake hazırladım sizler için. Bal kabağı sevmeyene bile yediren efsane bir tarif. Kış aylarını iple çekiyorum bal kabağı ve daha pek çok meyve, sebzeden lezzetli tarifler yapabilmek için. Yaz geldigin de ise pişman oluyorum. Buzluğa neden stok yapmadım diye..



Geçenler de @gorkemkarman Instagram hesabında pancake tarifi paylaşınca dedim ki " pumpkin spice pancake " zamanıdır a dostlar. 

Kullandığım püre tarifinin içinde şeker olmasına aldanmayın. Temel bir bal kabağı püresi tarifi. İster tatlı ister de tuzlu pek çok tarifte kullanabilirsiniz. 

Püre halinde derin dondurucu da saklayabilir lazım olduğunda çıkarıp pasta, börek, ekmek veya çorbalarda kullanabilirsiniz. 

Bu tarifin sebze yemeyen çocuklar için de oldukça joker bir tarif olduğunu söyleyebilirim. ( İçine pumpkin spice baharat karışımını eklemeden diye hatırlatmam da fayda var yine de ) 


BAL KABAĞI PURESİ TARİFİ


Malzemeler 

500 gram bal kabağı

Yarım su bardağı toz şeker 

1 çay bardağı su


Bal kabağı püresi nasıl yapılır?

Bütün malzemeler tencereye konur ve bal kabağı yumuşayana kadar pişirilir. Pişen kabaklar ocaktan alınır, soğutulur ve blenderdan geçirilir. 


----

Not1; Kullanılacak olan tarife göre eklemeler yapılabilir. 


Not2; Temel püre tarifi olarak bu şekilde saklanabilir ve sonrasında tatlı tarifler için şeker, tuzlu tarifler içinse tuz eklemesi yapabilir. Baharat duzenlemelerini ona göre uyarlayabilirsiniz. 


Not3; Tatlı tarifiniz için kullanacaksanız şeker miktarını 1 su bardağına tamamlayabilirsiniz. 

----





PUMPKİN SPICE BAHARAT KARIŞIMI TARİFİ


Malzemeler

2 tatlı kaşığı toz tarçın

1 çay kaşığı zencefil tozu

1 çay kaşığı karanfil tozu

Çay kaşığının ucuyla muskat rendesi


Pumkin spice baharat karışımı nasıl yapılır?


Tüm malzemeler karıştırılır.


Not; Damak zevkinize göre miktarlarda değişikler yapabilirsiniz. 




PUMPKİN SPICE PANCAKE TARİFİ


Malzemeler

2 yumurta 

Yarım çay bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

Yarım çay bardağından az sıvıyağ

1.5 su bardağı un

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı bal kabağı püresi

1 tatlı kaşığı pumpkin spice baharat karışımı


PUMKİN SPICE PANCAKE NASIL YAPILIR?


Yumurta ve şeker çırpılır. Süt eklenir çırpılır. Yağ eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Un ve vanilin eklenir topaklanma gidene kadar çırpılır. Bal kabağı püresi ve baharat karışımı eklenir tekrar çırpılır. En son kabartma tozu eklenir ve karıştırılır. Yanmaz yapışmaz tava iyice ısıtılır ve pişirilir. 


Sonrası malum, ister kahvaltı da ister tatlı krizlerinde kaşık kaşık çikolata kremasıyla yenir. Ev yapımı çikolata tarifi ararsanız hemen burdan yardımcı olayım. 







Yorumlar